Fyns hovedstad; Odense

Stort set lige i midten af Fyn ligger Odense, som er Danmarks 3. største by med et lige over to hundrede tusind indbyggere. Den er en by med masser af historie og selvom den i fortiden er saboteret af et kæmpe letbaneprojekt, så er den stadig idyllisk på sin egen charmerende måde, selvom det er en storby. Især når vejret er godt stråler byen op, uanset om man går langs filosofgangen ved åen eller en tur igennem Kongens have.

En moderne storby
Odense har alt hvad man kan forvente af en klassisk storby. Er vejret godt, så start dagen med en americano på en af gågadens caféer. Få en sprød croissant og et ingefærshot, som lige passer til. Tag ned til åen og mærk den natur fyldte idyl, samtidigt med at du står i hjertet af en kæmpe by. Der er desuden gode transportmuligheder, da der er masser af bybusser samt mulighed for at leje både cykler og el-løbehjul. En dag om et par år, er der også en letbane, som går fra den ene ende af byen og tværs igennem til den anden. I sommerhalvåret kan man også leje pedal både ved åen og se byen fra åen af.
Man kan faktisk padle sig hele vejen ud til skovsøen i Dalum, og man på vejen derhen har set både OB og Odense Zoo.

Gå en tur på de gamle gader

Selvom at Odense har både en stor gågade, flere forskellige shoppingcentre og hvad der ellers hører til som storby, så har byen også en lang og spændende historie. Og man kan ganske gratis gå en tur ned af “memory lane” og se på byen gamle gader og stræder.
Det kan være HC Andersens barndomsgade. Eller Ørstedsgade, som var offer for et stort sabotage angreb under anden verdenskrig. Især DAE’s fabrik blev hårdt ramt og sprængt i småstykker.
I dag er det dog ikke til at se. Det hele er bygget op igen, og især Ørstedsgade har en spøjs kontrast mellem nybyggede lejligheder til 5-cifrede  beløb i månedlig husleje – til nogle af de gamle industribygninger. I dag ligger der alle mulige virksomheder lige fra en computer butik og en bedemand til en karateklub og trykkeriet BR Offset.

Oplandet har også masser at byde på
Odense centrum er én ting. Men de omkringliggende forstæder kan også noget. Man kan derfor med fordel besøge Næsby, Dalum, Seden eller Tarup. Sidstnævnte har også sit eget shoppingcenter, som dog er noget mindre end Rosengårdcentret. Til gengæld er det meget hyggeligere. I Tarup ligger også en rigtig godt hundepark, hvis man har dyr med. Denne er især god, fordi det er en stor åben plæne, frem for de indhegnede krat kaldet “hundeskove”, som man oftest støder på.